Átlátszó fa ??? 2011 Szeptember 04   
Átlátszó fa   ??? Azt hittem, kiesek a székből, amikor egy kolléga azzal hívott fel, hogy az általunk készített fakeretes ajtókon, pácolás után, elöl megjelent a pánthelyfuratok képe !  
Többet szeretnék megtudni...    

  Így ne furnérozzon ! 2011 Február 26   
Így ne furnérozzon ! Gyakran találkozunk, kontakt ragasztóval "furnérozott" bútorelemekkel. Általában asztalosok hozzák el az ilyen darabokat, hogy cseréljük le a borítást, gyártsuk le a pótlást. Egy dolog minden esetben közös :  
Többet szeretnék megtudni...    

  Újdonság a bútorajtó fronton ! 2011 Február 05   
Újdonság a bútorajtó fronton ! A fa ajtóknál számos problémával találkozunk : keresett fafajokból, ajtótípusokból nincs megfelelő választék, egyedi méret, vagy hajlított ajtó. Gyakori a vetemedés, főleg a nagyobb ajtóknál. Mi a megoldás ?  
Többet szeretnék megtudni...    

  Mennyit veszít a téves méreteken? 2010 December 26   
Mennyit veszít a téves méreteken? Bár az utóbbi években tapasztaljuk a szakma profibbá válását, még mindig gyakori, hogy kollégák pontatlanul adják le rendeléseiket.  
Többet szeretnék megtudni...    

  Tömörfa vagy furnérozott? 2010 December 26   
Tömörfa vagy furnérozott? Biztos találkozott már vevővel, akinél kiverte a biztosítékot, hogy nem tömörfát kapott, vagy ajánlani mert neki furnérozott anyagot?A laikus vevők többségének meggyőződése, hogy csak a tömörfa az értékes, minőségi dolog, a furnérozott bútorlap csak asztalos furfang arra, hogy valódi érték helyett olcsó bóvlit sózzanak a nyakába, magas áron. A vevőt megfelelően informálva meg lehet győzni a szakmailag korrekt megoldások értékes volta felől. Mik ezek az információk?A cikk érveit szabadon használva vagy vevője kezébe adva jelentős, akár anyagi kárral is járó konfliktusoktól kímélheti meg magát és vevőjét egyaránt!  
Többet szeretnék megtudni...    

  Konyhabútort gyárt? Koronalécet használ? 2010 December 26   
Konyhabútort gyárt? Koronalécet használ? A koronaléceket sokan maguk készítik el tömörfából. Ha Ön is ezt teszi, számoljon utána, mennyi anyagot dob el, mire kiveszi a hibamentes, egyenes szálfutású lécet, a drága anyagból. Körbe gyalulás - marás több lépcsőben, talp ráépítés, kézi/gépi profilcsiszolás... – nos, mennyibe is kerül 1 méter koronaléc?  
Többet szeretnék megtudni...