vissza

Konyhabútort gyárt? Koronalécet használ?


2010 December 26 galéria megtekintése

Helyszíni szerelés bizonytalan pontosságú fűrésszel sok idő - magas, dekoratív léceknél jól el lehet szórakozni a gérek illesztésével. Majd este közli a háziasszony, hogy az illesztésen ő bizony átlát... Kezdődik a rögtönzés: a gérelés hátuljára összehúzó vasalat „kókányolása” a kéznél lévő anyagokból – sarokvas, békazár, gémkapocs - kevés sikerrel, sok idő alatt.
Műhelyben előre szerelve már jobb a kép, hacsak a helyszínen a falban felfedezett "pallérvinkli" – mint tudjuk, bármely szögértéket felvehet, kivéve a 87-93° közötti tartományt - ki nem egészül némi "pallérfüggőlegessel" is.
Aztán az első fűtési szezon után, de még a garancia lejárta előtt a vevő értesít, - amire titkon számíthattunk - hogy a hosszú tömörfa lécek elveszítették a gázfűtéssel vívott csatát.... Hát ebben csak az a jó, hogy a vevők egy része nem reklamál. Üzletnek viszont így is, úgy is pocsék. Sokat dolgoztunk, - esetleg többször is - haszon nélkül és termeltünk egy/több elégedetlen vevőt.
Mi a helyzet a furnérozott MDF koronalécekkel? Ilyet már sokan láttunk, de a probléma ettől csak szaporodik: furnérozva leginkább designmentes, "elnyalt" profilú léceket találunk. Szögbevágás után szinte lehetetlen illeszteni a 0,5 mm-es furnérréteget, hiszen itt a tömörfánál bevált összecsiszolás sem működik.
Ha létezne finoman csiszolt furnéros koronaléc, ami klasszikusan magas, tömörfa kinézetű, és szögletes lépcsőkkel rendelkezik? Olyan szerelőtalppal, ami több centiméteres elhelyezési szabadságot biztosít?
Ha létezne nevezetes szögekben előre gyártott sarokidomrendszer, amelyet a lécek síkjából előre kell állítani ~2 cm-rel? Csak derékszögben kellene vágni a lécet! Valahogy úgy, mint a vízvetőknél már régóta megszokhattuk. A bútort pedig látványosabbá tennék a kiemelt sarkok! Márpedig a látvány - minden!
Ha ez a lécrendszer gond nélkül elviselne akár 1-2 mm illesztési hézagot - némi sötétebb fugázó anyag behúzásával az illesztés hátánál? Ha ingyen adnánk hozzá segédeszközt, aminek a segítségével még mérni sem kell, hogy a léc mennyire álljon előre?
Megszűnne az illesztési macera, csak hosszra kellene vágni a léceket, mérés nélkül egymás mellé csavarozni, az esetleges pontatlanságokat kihúzni a fugázóval. Egy „megfontolt" tempójú kolléga is végezne a koronalécezéssel félóra alatt… Ráadásul olcsóbb lenne, mint a tömörfa? Nem sok ez a jóból? Van ilyen?
VAN ILYEN!!! Kitaláltuk, és megvalósítottuk ezt a rendszert! Kattintson nyitóoldalunkon a furnérozott profillécekre, majd a K3-as koronalécekre. Nézze meg a képeket, tájékozódjon az árakról, és cserélje le a sok macerával járó drága tömörfa koronaproblémáját erre az olcsóbb, látványos és gyors, megoldásra!
Emlékszik? Több tíz évvel ezelőtt nem léteztek a vízvetőkhöz műanyag sarokidomok, sokat küszködtünk a vízvetők szögbevágásával. Lehet, hogy Ön ugyanígy küzd a koronalécek illesztésével. Felejtse el a kínlódást, adjuk a megoldást!

Email: A Furnérozott webáruház cikkeihez regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá.
Ha még nem regisztrált, tegye meg itt!
Jelszó:
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.

vissza az oldal tetejére